Underhåll av fönster

Vi har många års erfarenhet av underhåll av fönster på gamla som nya byggnader. Här har vi samlat ett urval av de projekt vi arbetat med under åren.

Fastighetsägare Fålhagen Uppsala

Fredrikssons Fönsterrenovering AB har totalrenoverat samtliga fönster och försett vår hyresfastighet med nya 3-glaskassetter. Efter slutfört arbete är det svårt att vara annat än nöjd! Hantverket lämnar inget att önska och 3-glaskassetterna har sänkt ljudnivån i lägenheterna markant.

De har från första mötet till det att renoveringen var färdig varit seriösa, kunniga och sakliga i sitt bemötande. Dessutom har tider för såväl möten som arbetet i sig alltid hållts, något som av erfarenhet är ovanligt i hantverkarbranschen, men som vi sätter högt värde på.

Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda med Fredrikssons Fönsterrenovering AB och tvekar inte på att rekommendera de till andra!

Lars Fridsjö
Fastighetsägare Fålhagen Uppsala

Underhåll av fönster

Brf Hörnet

Brf Hörnet på Kyrkogårdsgatan 23 (byggt 1939 av arkitekt Gunnar Leche) beslutade sig för att göra något åt fönster och dörrar när fjärrvärmekostnaderna sköt i höjden 2010. Vi fann Fredrikssons fönsterrenovering och tecknade kontrakt efter ett studiebesök hos en annan förening som hade påbörjat sin renovering.

Arbetet startade 8/8 2011 och var avslutat 21/11 2011. Det ska sägas att vi hade lite tur med vädret och det gick bra med lite extraelement som flyttades runt allteftersom renoveringen pågick.

Vår förening består av 25 lägenheter och 2 affärslokaler. Dessutom hade vi 32 trapphusfönster och 2 entrédörrar som också renoverades, allt enligt tidplan.

Resultatet blev mycket bra, Niclas Fredriksson och hans anställda var noggranna, flexibla och lätta att komma överens med och förstod dessutom vikten av kommunikation med kunden.

Jag vill gärna nämna några av de fördelar som installationen medförde samt tipsa om praktiska saker som man som kund bör tänka på.

Underhåll av fönster

Fördelar:

  1. Vår värmekostnad sjönk riktigt bra.
  2. Fönstren påminde efter renoveringen om Mercedesdörrar, dvs. stabilare, inte skeva och ojämna som tidigare.
  3. Inget drag från fönster och dörrar längre.
  4. Vi skulle under 2012 ändå haft fönstermålning enligt underhållsplan, nu slapp vi detta då det gjordes under renoveringen.

Att tänka på:

  1. Planering av arbetet, ett delikat problem. Det gäller att se till så att arbetet inte stannar av på grund av att fönsterrenoverarna inte kommer in i lägenheten när det är dags. Våra fönster hade olika mått lite här och där, trots att de såg lika ut, så uppmätningen av fönstermåtten är viktigt.
  2. Planera gärna så att man slipper äventyrligt kalla dagar när det går mot vinter.
  3. De boende som tidigare har haft persienner mellan fönstren måste informeras tydligt om att de gamla persiennerna inte kan användas i de nya fönstren utan måste ersättas av andra gardiner (t.ex. plisségardiner eller rullgardiner på insidan). Vi informerade om detta men det fanns äldre boende som inte riktigt förstått det.

Anders Wikström
Vicevärd Brf Hörnet
Mobil: 070 5682281