Renovering av fönster

Renovering

Vi utför allt inom fönsterrenovering såsom, målning, kittning, glasbyte, konvertering, byte av tätlist och montering av fönsterventiler.

 

Fönsterrenovering

  1. Fönsterbågarna demonteras, tas till verkstad och ersätts av fönsterparaplyer i fönsteröppningarna.
  2. I verkstaden tas all gammal färg och kitt bort och bågar slipas trärena. Eventuella rötskador ersätts med nytt kärnvirke. Därefter oljas bågarna in, grundmålas, kittas och färdigstryks 2 gånger.
  3. Vid behov smörjs beslag och gångjärn upp, tätlister och dåliga beslag byts ut. I samband med återmonteringen av fönster utförs justering av beslag och gångjärn.

Sammantaget innebär en komplett fönsterrenovering att du får fönster som är i funktionsmässigt nyskick.

Energibesparing

Vi bygger om befintliga kopplade tvåglasfönster genom att konvertera dem till treglasfönster med energiglas och argonfyllning.

Fördelarna är att man behåller fint kärnvirke, tidsenliga profiler och beslag. Det gamla fönstret behåller sitt ursprungliga utseende men har sänkt sitt U-värde från ca 3,0 till 1,2 och håller samma energiprestanda som ett nytt fönster.

Ett enklare alternativ är att i samband med att fönstren renoveras, byta ut det befintliga innerglaset mot ett energiglas och ändå få ett nästan dubbelt så energieffektivt fönster än tidigare.

Vi erbjuder också:

  • Montering av fönsterventiler
  • Byte av trasiga rutor
  • Målning av fönster på plats

Renovering av fönster på kulturbyggnader

Vi utför kulturrenoveringar av fönster på gamla byggnader enligt gamla metoder. Vid renovering och underhåll av gamla fönster så restaureras fönstren med tåligt material som lever upp till det krav som ställs på fönster idag samtidigt som dess historiska charm och traditionella utseende kvarstår.

Vi har lång erfarenhet av att renovera fönster med linoljefärg och ser till att fönstren på gamla byggnader håller många år framåt.